Barcelona verliest op eigen veld voor beker van Valencia

FC Barcelona heeft gisteren op eigen veld met 3-2 verloren van Valencia. Het betrof een duel in de kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi. Volgende week volgt de return in Valencia. Barcelona moet waarschijnlijk met twee treffers verschil winnen om zich voor de halve finale te plaatsen.

De Nederlandse international Patrick Kluivert opende vlak na rust de score voor Barcelona. Negen minuten later keek de Catalaanse club al tegen een achterstand aan. Lopez scoorde twee keer voor Valencia. De Braziliaan Rivaldo trok de stand weer gelijk, waarna Mendieta zijn club aan de verrassende overwinning hielp. In de slotfase kreeg Garcia van Valencia een rode kaart.

De rentree van voetballer Winston Bogarde bij Barcelona is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De verdediger is tijdens de training opnieuw geblesseerd geraakt aan zijn rechter enkel. Bogarde brak afgelopen zomer bij het wereldkampioenschap in Frankrijk zijn rechter kuitbeen. Bij het ongeluk raakte zijn enkel ook geblesseerd. Bogarde revalideerde het afgelopen half jaar in Nederland. Eind december werd hij fit verklaard door de medische staf van Barcelona. Hij heeft sindsdien nog geen officiële wedstrijd gespeeld in het eerste elftal.

Fiorentina staat op de drempel van de finale van het toernooi om de Italiaanse beker. De ploeg uit Florence won gisteren de eerste wedstrijd van de halve finale met 2-0 bij Bologna. Esposito en Costa maakten de doelpunten. Over twee weken staat de return op het programma. In het eerste duel in de andere halve finale was Parma woensdag in Milaan te sterk voor Inter: 2-0.

De openbaar aanklager heeft het onderzoek naar fraude bij de competitiewedstrijd tussen Venetië en Bari in de Serie A stopgezet. Beide clubs worden niet in staat van beschuldiging gezet. Het onderzoek is gestaakt wegens gebrek aan bewijs. Venetië won in januari met 2-1 van Bari. Het winnende doelpunt in de slotfase leidde opvallend genoeg niet tot vreugdetaferelen bij de thuisploeg. De doelpuntenmaker werd juist door zijn ploeggenoten en tegenstanders beschimpt. Deze ongebruikelijke reacties wekten de indruk dat de uitslag van tevoren was bepaald. De aanklager kon na het verhoor van diverse betrokkenen die verdachtmaking niet hard maken.

De rechtbank in Maastricht heeft gisteren bepaald dat Roda JC kan doorgaan met de bouw van een nieuw stadion. De voetbalclub uit Kerkrade had de werkzaamheden enkele maanden geleden opgeschort nadat buurgemeente Heerlen en ondernemers bezwaar hadden aangetekend tegen de komst van een bouwmarkt naast het stadion. De klagers beschouwen de bouwmarkt als oneerlijke concurrentie voor de woonboulevard in Heerlen.

Het nieuwe stadion biedt plaats aan 20.000 toeschouwers. De gehele accommodatie kost ongeveer 60 miljoen gulden. De bouw op een industrieterrein aan de rand van Kerkrade is nog in een pril stadium. Tot nu toe is alleen de grond geëgaliseerd. Het was aanvankelijk de bedoeling dat Roda JC het oude stadion Kaalheide per ingang van volgend seizoen zou verlaten.