AGF stopt actie tegen tussenpersoon

De Belgische verzekeringsmaatschappij AGF/De Schelde heeft besloten juridische acties tegen de Nijmeegse assurantiemakelaar GS Verzekeringen en haar voormalige directeur M. de Witte te beëindigen.

AGF zegde in oktober 1997 de samenwerking met GS op. De verzekeraar betichtte de Nederlandse tussenpersoon ervan niet of nauwelijks informatie te hebben verschaft over de voor de Belgen opgebouwde portefeuille. Die bestaat vooral uit autoverzekeringen.

GS reageerde furieus en sprak van een hetze, waartoe AGF zou zijn aangezet door concurrenten van het Nijmeegse intermediairbedrijf. Die zouden jaloers zijn op het succes van de (goedkope) autopolissen. AGF liet beslag leggen op alle polissen – naar schatting 80.000 stuks – en begon een aantal juridische procedures tegen GS en haar directeur De Witte. Ook lieten de Belgen beslag leggen op de bankrekeningen van GS en De Witte.

De procedures leverden AGF weinig op. Op 10 november vorig jaar trok de verzekeraar opnieuw aan het kortste eind, dit keer bij het Gerechtshof in Arnhem. AGF legt zich bij die uitspraak neer.(ANP)

Correcties:

In het artikel AGF stopt actie tegen tussenpersoon (in de krant van vrijdag

19 februari, pagina 14) is ten onrechte vermeld dat verzekeraar AGF/De Schelde

zijn juridische actie tegen GS Verzekeringen in Nijmegen en de voormalige

directeur daarvan, M. de Witte, heeft beëindigd. AGF/De Schelde zegt

op korte termijn in kort geding te zullen vorderen dat GS hun verplichtingen

tot verstrekking van informatie nakomen.