Zeemansverhaal

Zeeman Gerrit Bakker vond het eng èn spannend tegelijk toen hij in 1877 voor het eerst het zeegat uitvoer voor een reis richting de Oostzee. Met brieven hield hij zijn ouders, broer en zusters op de hoogte van zijn belevenissen. Zijn schip deed Engeland. Denemarken, Zweden en Rusland. Op die eerste reis kocht hij voor zijn familieleden mooie souveniers: o.a. beschilderde houten kommen. Hij kon toen nog niet weten dat de aanschaf van deze kommen de rest van zijn leven zou bepalen...Tijdens de voorjaarsvakantie op vr, ma, do 19, 22, 25 en 26 febr om 12u30 en 14u30 wordt in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum het zeemansverhaal over Gerrit Bakker verteld. Na het verhaal kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar meedoen aan een creatief programma. Hierbij spelen de houten kommen van Gerrit Bakker een belangrijke rol. Het verhaal en het programma duren bij elkaar ruim een uur. Deelname is gratis.

*Luisteren naar het waargebeurde zeemansverhaal over Gerrit Bakker op 19, 22, 25 en 26 febr om 12u30 en 14u30 met aansluitend een creatief programma voor kinderen van 6 tot 12 jaar in het Nederlands Scheepvaartmuseum, Kattenburgplein 1, Amsterdam. Inl 020-5232234.