Transamerica gevormd met overnames

Transamerica werd in 1928 opgericht door de uit Italië afkomstige A. Giannini als houdstermaatschappij voor zijn bancaire belangen (die later Bank of America zouden gaan heten) en overige activiteiten. Gedurende een kleine dertig jaar werd met de opbouw van verzekeringsactiviteiten een algemeen financieel concern gesmeed. Totdat in 1956, na het verbod banken en overige activiteiten te combineren, de bankbelangen definitief werden afgestoten en een restconglomeraat overbleef. Vooral in de jaren tachtig werd Transamerica met overnames gevormd tot de verzekeraar die het nu is. Het concern is bekend door zijn piramide-achtige hoofdkantoor in San Francisco, de Transamerica Pyramid. Wereldwijd werken er 9000 vaste werkenemers en zijn er meer dan 50.000 verkoopagenten onder contract.

Transamerica is de op vijf na grootste levensverzekeraar in de VS, op basis van uitstaande verzekeringen, en `een van de grootste' op basis van nieuwe verzekeringsproductie. Het heeft 695 kantoren of agentschappen in de VS, Canada en in Azië, en doet ook in onroerend goed, beleggingen en bedrijfskrediet.