MUZIEK

Poulenc

Het Nederlands Kamerkoor zingt olv Eric Ericson religieuze muziek van de honderd jaar geleden geboren Francis Poulenc: motetten, Ave verum orpus, Quatre petits prières de St. François d'Assise, Exultate Deo en de Messe en sol Majeur. 24 febr 20u15 Concertgebouw Haarlem; 25 febr 20u15 Laurenskerk Rotterdam; 26 febr 20u15 Beurs van Berlage Amsterdam; 28 febr 20u15 Antoniuskerk Breda.

De Franse sopraan Valérie Guillorit zingt, begeleid door de pianist Dido Keuning en geregisseerd door Elsina Jansen op 20 febr 20u15de opera La voix humaine van Poulenc in de Engelse Kerk op het Begijnhof in Amsterdam. Vooraf klinkt de cyclus La Courte Paille van Poulenc.

Het Radio Symfonie Orkest en het Groot Omroepkoor geven 21 febr 15u een Poulenc-concert mmv de sopraan Irene Maessen en de klaveciniste Liesbeth Hoppe.Op het programma: Stabat Mater, Concert Champêtre en Gloria.

Kravtsjenko

De Russische pianiste Anna Kravtsjenko geeft 21 febr 20u15 een recital in de serie Meesterpianisten in het Amsterdamse Concertgebouw en treedt op 24 febr 20u15 op in de Internationale Pianoserie in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Op het programma de Sonate in D op 10 nr 3 van Beethoven, Carnaval van Schumann, Zeven preludes van Debussy en de Sonate nr 5 van Skrjabin.

Nash Ensemble

Het Nash Ensemble of London treedt 22 en 23 febr 20u15 op in de Kleine Zaal van het Amsterdamse met twee programma's. Op 22 febr klinken de Quartetsatz van Mahler, het Eerste pianokwartet van Brahms en het Forellenkwintet van Schubert. Op 23 febr klinkt een blazersconcert met een arrangement van Strauss' Till Eulenspiegel, het Hoornkwintet van Mozart en het Oktett van Schubert.

Septeto Habanero

Acht Cubaanse oude mannen spelen in een Septeto. 18 febr RASA Utrecht, 19 febr Melkweg Amsterdam.

Sapho

`Haar medeklinkers schuren en beitelen, haar lange noten zijn soms adembenemend` schreef deze krant een paar jaar geleden over deze joods-Marokkaanse zangeres uit Parijs die, ondersteund door een tienmansorkest, een reprise brengt van het Arabische liefdesepos El Atlal. 20 febr Grote Zaal Tropeninstituut Amsterdam.

Skik

De trots van het Drentse dorp Erica voegt met T Giet Zoals 'T Giet een nieuw succes toe aan de reeks die in 1996 begon met een ode aan de Dreuge Worst. Bij live-optredens wordt de Drentstalige regiorock van het drietal opgevrolijkt met houterige reggaedeuntjes en de cabareteske aankondigingen van Daniel Lohues, die vooral bij het nummer Klotenweer altijd een aanleiding vindt om op de actualiteit in te haken. 19 febr Patronaat, Haarlem, 20 febr Lantaarn, Hellendoorn, 24 febr Muzeval, Emmen, 26 febr Willem I, Arnhem, 27 febr Mafcentrum, Maasbree.