Kruimeltje als familiefilm in de bioscoop

Kruimeltje wordt verfilmd. Volgende maand begint regisseuse Maria Peters aan de verfilming van het gelijknamige boek van Chris van Abkoude. Op 9 december 1999 gaat de film in première.

Kruimeltje is een romantisch verhaal over de avonturen van een 10-jarige Rotterdamse straatjongen. Samen met zijn hondje Moor weet hij door z'n humor, levenslust en doorzettingsvermogen de wereld toch naar zijn hand te zetten. Het boek van Chris van Abkoude beleefde 68 herdrukken bij uitgeverij Kluitman.

De verfilming van Kruimeltje is een productie van Shooting Star Filmcompany uit Amsterdam, de producent van onder andere De Tasjesdief en Left Luggage, in samenwerking met de KRO-televisie en de Belgische co-producent Trix/Movida. Buena Vista International (Netherlands) BV brengt de rolprent in de Nederlandse bioscopen uit. (ANP)