INTERNET

www.minbuza.nl Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft onder meer reisadviezen naar bijna honderd landen. Tevens de brochure Wijs op Reis.

www.horizon.nl/~ccure De pagina van het Trans Cultural Research Consultancy. Het bedrijf geeft cursussen om de aanpassing in het buitenland te versoepelen.

www.escapeartist.com Handige site met informatie, adressen en tips over het leven in tientallen landen.

www.expatexchange.com Veel tips van (voormalige) expats over verschillende landen.

www.vsnu.nl Geeft alle informatie over subsidies, beurzen en prijzen die aan studenten in Nederland worden aangeboden.

www.studyabroad.com Een database met buitenlandse studieprogramma's en een overzicht van zomercursussen en taalprogramma's. Gezocht kan worden op land en onderwerp.

www.lonelyplanet.com Biedt on line informatie uit de gelijknamige reisgidsen. Biedt tevens een uitgebreide collectie weblinks.

www.worldwide.edu The worldwide classroom en Library of international programs geeft onder meer een overzicht van onderwijsinstellingen over de hele wereld en een reisplanner. Worldwide biedt ook de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en allerlei vragen te stellen.

www.hollandbymail.nl Internetwinkeltje waar Nederlandse producten te bestellen zijn. Onder meer boeken, cd's, video's, drop, koffie, rookworst en stroopwafels.