Handtekeningenactie CAO-kleinmetaal

De CNV Bedrijvenbond is gisteren begonnen handtekeningen te verzamelen voor een goede CAO in de kleinmetaal. Tegelijkertijd raadpleegt de bond in het hele land haar leden over de onderhandelingen, die vorige week stukgelopen zijn. Het conflict draait om loonsverhoging en zeggenschap over werktijd. De bonden willen dat werknemers overwerk moeten kunnen weigeren. ,,Als het aan de werkgevers ligt, is overwerk een verplichte zaak'', aldus voorzitter B. Bruggeman van de CNV Bedrijvenbond gisteren op een actiebijeenkomst. De werkgevers hebben vorige week een loonsverhoging van in totaal 3,5 procent geboden voor een 2-jarige CAO. Daarbij kunnen de 330.000 werknemers in de kleinmetaal rekenen op een eenmalige uitkering van 2,25 procent. De bonden eisen 3,5 procent voor een 1-jarige CAO. (ANP)