Drie rode kaarten voor spelers Inter na treffer Parma

Inter Milaan beëindigde de halve finale om de Italiaanse beker tegen Parma gisteravond met acht man. Drie spelers van de thuisclub werden na 76 minuten uit het veld gestuurd toen ze bij arbiter Braschi heftig protesteerden tegen het eerste doelpunt van Parma. De bezoekers wonnen met 2-0. Aanvoerder Bergomi kreeg als eerste de rode kaart voorgehouden, daarna volgden Colonnese en Zanetti.

De Inter-spelers waren woedend omdat de scheidsrechter een overtreding op hun Franse middenvelder Cauet niet zou hebben bestraft. Daardoor kon Asprilla de bal op Veron voorzetten die scoorde. Tegen acht man maakte Parma via Balbo nog een tweede doelpunt. De geblesseerde Ronaldo zag beide treffers niet. Hij vertrok vroegtijdig uit het stadion. Op 10 maart is de return.

Manchester United en Arsenal hielden elkaar in een Engelse competitiewedstrijd in evenwicht. Het werd onder barre omstandigheden (regen, wind) 1-1. United had een groot veldoverwicht, maar wist de kansen niet te benutten. Yorke miste in de eerste helft een strafschop. Na rust nam Arsenal, zonder de geschorste Bergkamp, snel de leiding. Een mooie beweging van Kanu resulteerde in een kans voor Anelka die beheerst scoorde. De thuisclub kwam na een uur verdiend gelijk. Cole kopte raak. Vorig jaar won Arsenal op Old Trafford en die zege was toen de start van een lange succesreeks die de landstitel opleverde.

Nummer twee Chelsea kwam niet dichter bij Manchester United omdat het op eigen veld op 1-1 bleef steken tegen Blackburn Rovers. Leboeuf miste een strafschop voor Chelsea. Aston Villa, dat vele weken aan kop stond, is van slag af en verloor thuis met 2-1 van Leeds United. Hasselbaink maakte beide treffers. Leicester City plaatste zich voor de finale van de League Cup, het tweede bekertoernooi in Engeland. De club had gisteren genoeg aan 1-1 tegen tweedeklasser Sunderland. Tegenstander in de eindstrijd is Tottenham Hotspur dat zich dinsdag al ten koste van Wimbledon kwalificeerde.

Real Madrid herstelde zich in Spanje van de nederlaag tegen Barcelona. In de kwartfinales van het nationale bekertoernooi werd bij Racing Santander met 6-2 gewonnen. Real kwam met 2-1 achter, maar boog de stand snel om door vier doelpunten in het laatste kwartier van de eerste helft. Seedorf maakte een van de doelpunten.