ZYX neemt Arcade Duitsland over

Het Duitse ZYX Music neemt de activiteiten van Arcade Music Company Duitsland over. Het muziekbedrijf gaat per 1 maart de producten van de verliesgevende dochter van het uitgeversconcern Wegener Arcade onder licentie op de Duitse markt brengen. Wegener Arcade zegde begin februari de 33 werknemers van het Duitse muziekbedrijf ontslag aan. De muziekdivisie onderging vorig jaar een metamorfose en zal in gehalveerde vorm verder gaan. Zo stootte Wegener Arcade The Music Store, de cd-distributiecentra en de verliesgevende activiteiten in Frankrijk al af. Het vertrek uit Duitsland en de integratie van de Nederlandse platenmaatschappij moeten de reorganisatie bij deze poot voltooien. Arcade Music Group is nu nog in de Benelux, Spanje en Scandinavië aanwezig met eigen vestigingen. (ANP)