VAN DE ANDERE KANT

Veronica Live wordt 350 dagen per jaar tussen elf uur 's ochtends en vier uur 's middags uitgezonden en bestaat uit een aantal spelprogramma's als Club Sandwich, Live Line en Game Time. Kijkers kunnen bellen als ze bijvoorbeeld de vermomde presentatrice `die zo van smurfenhouse houdt' herkennen (Irene Moors van Telekids). Uitroepen als ,,de koffer met geld komt naar je toe als je nu belt'' en ,,binnen een paar seconden kun je in de uitzending zitten'' zijn vaak te horen. Uitvoerend producent Carla Snepvangers vertelt hoe een dag eruit ziet: ,,Elk spel heeft zijn eigen team, waarvoor de eindredacteur verantwoordelijk is. Die communiceert met de presentator via een zendertje in zijn oor. Via dat `oortje' hoort de presentator of er een beller is, het tijd is voor een gast of voor een commercial break. De vragen van het spel worden door een apart team bedacht. De bellers worden eerst geselecteerd, en daarna op hun gemak gesteld door een telefoonteam. Eerst dacht ik nog `waar maken die bellers zich druk om', maar ik zat zelf ook een keer in de uitzending om iemand te bedanken, en toen merkte ik pas hoe eng het is om ineens je stem op tv te horen.''