Overleg over bouw-CAO muurvast

Het overleg tussen vakbonden en de werkgevers over een nieuwe bouw-CAO zit muurvast. Het loonbod waar de werkgevers gistermiddag mee kwamen, deden de onderhandelaars van de bonden na urenlang overleg af als ,,niet serieus'' en ,,uiterst schraal''. Het bod van de werkgevers behelst een eenjarige CAO met een loonsverhoging van 3 procent. De vakbonden eisen een stijging van 3,5 procent. De Bouw- en Houtbond FNV wil behalve de loonsverhoging een eenmalige uitkering van 0,75 procent en de Hout- en Bouwbond CNV wil 1.000 gulden per werknemer.

De onderhandelaars toonden zich ook teleurgesteld dat de werkgevers slechts met een loonsverhoging en een nieuwe regeling voor vervroegd pensioen naar de onderhandelingen waren gekomen. J. Slok van Hout- en Bouwbond CNV: ,,Tot echte onderhandelingen is het dan ook niet gekomen, omdat ze niet wilden praten over het brede pakket voorwaarden. Zo zijn vorstverlet, arbeidsomstandigheden en opleiding niet ter sprake gekomen.'' Op 25 februari buigen de partijen zich over het `brede pakket' van de bouw-CAO, die geldt voor 180.000 bouwvakkers. (ANP)