IMF eist van Rusland hervormingen

Het Internationaal Monetair Fonds zal Rusland geen extra leningen toekennen, tenzij de regering het interne verzet tegen economische hervormingen overwint en resultaten op dit gebied laat zien. Dat zei directeur Michael Camdessus gisteren in een interview met het dagblad Novye Izvestia. Vooral de communisten, die het Russische parlement domineren, blijven het IMF-beleid dat door de regering-Primakov wordt gesteund, kritiseren. Ze eisen stopzetting of zelfs het terugdraaien van de vrijmaking van de Russische markt. ,,Ons belangrijkste probleem is dat Rusland veel onderdelen van de markthervorming slechts half realiseert en dat andere onderdelen ervan geen enkel resultaat hebben opgeleverd'', aldus Camdessus. ,,Ik wil niet dat Rusland verandert in een Cuba of een Noord-Korea.'' (AP)