Eerste selectie Libris Prijs

De jury van de Libris Literatuur Prijs 1999 heeft een eerste selectie gemaakt van 24 titels. Uit 170 inzendingen koos de jury, onder voorzitterschap van Ruud Lubbers, de volgende titels: Kees van Beijnum, De ordening; H.C. ten Berge, De jaren in Zeedorp; Mirjam Boelsums, Slangen aaien; Hafid Bouazza, Momo; Willem Brakman, Ante Diluvium; H.M. van den Brink, Over het water; Walter van den Broeck, Verdwaalde post; Paul Claes, De Phoenix; Hugo Claus, Onvoltooid verleden; Renate Dorrestein, Een hart van steen; Basha Faber, Wisselkind; Herman Franke, De verbeelding; Miriam Guensberg, De Muze van het Moortgat; Atte Jongstra, Disgenoten; Otto de Kat, Man in de verte; Dirkje Kuik, Broholm; Harry Mulisch, De procedure; Cees Nooteboom, Allerzielen; Astrid H. Roemer, Was Getekend; Monika Sauwer, Onrustige slapers; Philibert Schogt, De wilde getallen; Nanne Tepper, De vaders van de gedachte; Ernst Timmer, De stille omgang; Henk van Woerden, Een mond vol glas. Op 22 maart maakt de jury de zes genomineerden van de Libris Prijs bekend. De uitreiking vindt plaats op 17 mei.