Brussel steunt overname Jet Services

De Europese Commissie heeft gisteren ingestemd met de overname van het Franse exprespostbedrijf Jet Services door de Nederlandse TNT Post-groep. Ze ziet geen belemmeringen voor de vrije concurrentie op deze markt. Van een monopoliepositie is geen sprake, zegt de Commissie. Tal van bedrijven zoals DHL en het kleinere UPS, Trans-o-flex en FedEx zorgen voor een gezonde concurrentie. Hoewel TNT met de overname zijn positie op de Franse markt en in het zuiden van Europa aanzienlijk versterkt, zal dit niet leiden tot een onaanvaardbare machtspositie op de korte termijn.

Tijdens het onderzoek van de Europese Commissie had een aantal concurrenten geklaagd over de overname. Volgens hen heeft de TNT Post-groep geprofiteerd van zijn post-monopolie in Nederland. Dankzij deze speciale Nederlandse concessie had de groep de financiële middelen om zijn exprespostdiensten flink uit te breiden. (ANP)