Uitgeputte Sacchi stopt voorgoed als voetbaltrainer

Arrigo Sacchi heeft zijn trainersloopbaan beëindigd. De 52-jarige Italiaan kreeg zondag zijn ontslag van het bestuur van de Spaanse voetbalclub Atlético Madrid. ,,Ik verlaat vandaag het voetbal. Verder heb ik niets te zeggen'', zei Sacchi gisteren in Madrid. ,,Ik ben uitgeput. Daarom stop ik als trainer.''

Sacchi leidde AC Milan in 1989 en '90 naar successen in het Europese bekervoetbal. Met Van Basten, Gullit en Rijkaard veroverde hij twee keer de Europese beker voor landskampioenen. In '94 voerde hij het Italiaanse nationale elftal naar de WK-finale waarin het na strafschoppen verloor van Brazilië.

In '96 keerde Sacchi terug bij AC Milan, maar nieuw succes bleef uit. Na een jaar verliet hij de club en nam hij een jaar rust. Acht maanden geleden tekende hij een tweejarig contract bij Atlético. Zondag werd hij ontslagen na de derde opeenvolgende nederlaag, 1-2 tegen Espanyol. De club staat negende op de ranglijst, elf punten achter koploper Barcelona. Sacchi was de 21ste trainer van Atlético in 21 jaar. (Reuters)