Keegan mogelijk opvolger Hoddle

Kevin Keegan lijkt de voornaamste kandidaat voor de functie van bondscoach van het Engelse voetbalteam. De huidige trainer van Fulham, uitkomend in de tweede divisie, praat vandaag met vertegenwoordigers van de voetbalbond FA over de vacante funtie die is ontstaan door het ontslag van Glenn Hoddle.

Steve Double, woordvoerder van de Engelse voetbalbond, bevestigde het gesprek maar wilde geen tijdstip of plaats noemen. ,,Laten we het erop houden dat we binnen 24 uur met elkaar om de tafel zitten'', zei hij gisteren.

Ook Mohammed Al-Fayed, de steenrijke eigenaar van Fulham en het warenhuis Harrods, bevestigde de aandacht van de voetbalbond voor Keegan. ,,Na de bekernederlaag van dit weekeinde tegen Manchester United heb ik de FA toestemming gegeven met Kevin te praten.'' Keegan heeft nog een doorlopend contract van anderhalf jaar bij Fulham.

Hoddle werd twee weken geleden ontslagen na een interview in de Engelse krant The Times. In dat interview beweerde hij dat gehandicapten zijn gestraft voor zonden in een eerder leven. Howard Wilkinson is op dit moment de tijdelijke opvolger van Hoddle. Onder zijn leiding verloor Engeland afgelopen woensdag een oefenwedstrijd tegen Frankrijk met 2-0. (Reuters)