COR Nuts Ohra weer naar rechter

De centrale ondernemingsraad van de met personeelsonrust kampende verzekeraar Nuts Ohra heeft afgelopen donderdag voor de tweede keer bij de Amsterdamse Ondernemingskamer een verzoekschrift ingediend. De COR wil het directiebesluit om de leiding van Nuts en Ohra onder curatele te stellen ongedaan maken. Dit heeft COR-voorzitter R. de Groot gisteren gezegd.

Het indienen van een tweede verzoekschrift tekent de gespannen verhoudingen tussen de COR en de directie van Nuts Ohra onder leiding van D. Huesmann. Op donderdag namelijk stonden de twee kemphanen al voor de rechters van de Ondernemingskamer.

De vertegenwoordigers van de werknemers hielden op die dag een pleidooi om de aankoop van assurantiebemiddelaar Noorderkroon ongedaan te maken. Met de overname zou te veel geld gemoeid zijn, zo oordeelde de COR. Het geld kon beter gebruikt worden voor de gezondmaking van Nuts Ohra, die in 1997 volgens de COR met een groot verlies heeft gewerkt.

Volgens De Groot was donderdag de laatste dag waarop het tweede verzoekschrift kon worden ingediend. ,,We willen dat het besluit van de top om de bevoegdheden van de leiding bij Nuts en Ohra in te perken, wordt teruggedraaid'', zegt hij. Dat besluit was niet ter advies bij de COR ingediend en dus moet de Ondernemingskamer die beslissing terugdraaien. Als dat gebeurd is, moet de directie opnieuw met een adviesaanvraag naar de COR stappen.

Nuts Ohra kampt sinds enige tijd met flinke onrust bij het personeel. Vooral de werknemers én de or van de Haagse dochter Nuts liggen met Huesmann overhoop. Inmiddels is de complete directie van Nuts naar huis gestuurd, terwijl de or wil dat Huesmann vertrekt. Hij zou een dictator zijn. (ANP)