Britten worden milieubewuster

De Britse buitenlandse politiek moet milieubewuster worden. Dat heeft minister van Buitenlandse zaken Robin Cook gisteren gezegd. Cook zei dat hij geld beschikbaar stelt aan onderzoek naar het broeikas-effect. Ook wil hij een commissie instellen waarin milieudeskundigen en mensen uit het bedrijfsleven nadenken over betere samenwerking. ,,Ik wil dat onze ambassades het milieu tot een belangrijk element maken in de dialoog met de gastlanden''. Critici betwijfelen of de nieuwe richting in de buitenlandse politiek veel effect zal hebben. Eerder kondigde Cook een meer ethische buitenlandse politiek aan. Ook daarvan is volgens velen nog niet veel terecht gekomen. Charles Powell, de vroegere buitenlandadviseur van premier Thatcher, noemt het idee niet meer dan een ,,publiciteitsstunt''. (Reuters)