Bonden schorten overleg kleinmetaal op

De bonden schorten al het overleg met de werkgevers in de kleinmetaal op. Zolang er geen nieuw bod voor de CAO Metaal en Techniek ligt, willen de bonden niet meer met de werkgevers aan één tafel zitten in de besturen van pensioen- en scholingsfondsen. Vorige week stapten FNV Bondgenoten, CNV Metaaltechniek en De Unie uit het CAO-overleg. De komende weken gaan zij hun leden raadplegen. Acties worden niet uitgesloten.

Werkgeversonderhandelaar Vonk vindt dat de bonden met hun jongste stap te weinig oog hebben voor de belangen van de individuele werknemers. ,,Het bestuur van het pensioenfonds behandelt individuele zaken. Het gedrag van de werkgevers kan er toe leiden dat een werknemer moet wachten over een beslissing over zijn uitkering. Dat lijkt ons geen goede zaak'', aldus Vonk. (ANP)