Bill steunt Hillary

Volgens president Clinton zou zijn vrouw Hillary een geweldige senator zijn. Met die voorspelling wakkerde de Amerikaanse president gisteren speculaties aan dat Hillary Clinton zich in het jaar 2000 in New York kandidaat zal stellen voor een zetel in de Senaat. Maar Clinton, die zijn uitspraak deed tijdens een kort bezoek aan Mexico, zei ook met nadruk dat zijn vrouw nog niets besloten heeft. Volgens Clinton heeft de first lady nog geen tijd gehad om te spreken met ,,de mensen die vinden dat ze het moet doen''. Hij benadrukte dat het in elk geval niet haar eigen idee was. ,,Ik geloof niet dat het bij haar opgekomen was, voordat allerlei mensen haar begonnen op te bellen.'' Nu het impeachment-proces voorbij is, richten de Amerikaanse politici en media hun aandacht op de verkiezingen in november 2000. Intensieve speculatie over mogelijke kandidaten hoort daar bij.