Belang in Franse bank CCF te koop

Banken die belangstelling hebben voor een belang in de Franse bank Crédit Commercial de France (CCF) kunnen tot vrijdag een bod doen. Dit heeft de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers gisteren bekendgemaakt aan de potentiële bieders. Aanvankelijk zou de termijn donderdag sluiten. Het gaat om een deelneming van 7,8 procent in CCF die afkomstig is van Les Mutuelles du Mans.

De mededeling van Lehman Brothers komt temidden van toenemende speculatie over pogingen van ING om CCF volledig over te nemen. Volgens onbevestigde berichten in de (buitenlandse) media zou het Nederlandse concern een bod op alle aandelen van CCF voorbereiden, dat circa 19 miljard gulden omvat. Geen van de betrokken banken wil het gerucht bevestigen of ontkennen.

Ook is niet duidelijk of ING deelneemt aan de biedingsprocedure voor het nu beschikbare belang van 7,8 procent in CCF. ,,Daar doen wij geen mededelingen over. Enige tijd geleden hebben wij bekendgemaakt dat ING via aankopen op de beurs over bijna 6 procent in CCF beschikt en dat wij dat als een goede belegging beschouwen'', aldus een woordvoerder van ING.

Het mogelijke bod van ING van 19 miljard gulden (8,69 miljard euro) zou een premie van 54 procent betekenen op de huidige beurswaarde van CCF. Gisteren zorgden de geruchten over de mogelijke belangstelling van ING voor een koersstijging van het aandeel CCF van 2 procent. De premie op het beschikbare belang van 7,8 procent in CCF zou nog hoger liggen. Behalve ING wordt ook Swiss Life genoemd als mogelijk geïnteresseerde.