Van der Meulen bedankt voor volleybalploeg

Olympisch volleybalkampioen Olof van der Meulen heeft definitief bedankt voor de Nederlandse selectie. De Fries, die in Japan speelt, was door bondscoach Toon Gerbrands gevraagd in de nationale ploeg terug te keren, maar de speler ziet met de huidige ploeg geen mogelijkheden volgend jaar in Sydney de olympische titel te prolongeren. ,,Ik heb geen zin om voor de vijfde plaats te spelen'', aldus Van der Meulen. Ook Mark Broere, speler van Dynamo, stelt zich niet meer beschikbaar.

In de selectie voor de komende World League is Robert Horstink de enige debutant. Hij is speler van Jong Oranje en komt in de eerste divisie uit voor SSS uit Barneveld. De zestien namen zijn: Latuhihin, Denkers, Van Tarel, Bas en Mike van de Goor, Olsthoorn, Cristina, Van Kuijk, Nummerdor, Görtzen, Sombroek, Horstink, Klok, De Gruijter, Schuil en Dieleman. De eerste wedstrijd in de World League is op 29 mei in Maastricht tegen Spanje.