Twee Israelische rakethulzen weer teruggegeven

De twee rakethulzen uit de lading van een El Al-toestel die de marechaussee vorige week in beslag nam, zijn zaterdagnacht weer vrijgegeven. De marechausse heeft na controle van de vereiste vergunningen de vijf meter lange buizen aan El Al teruggegeven. Het betreft modellen van in Israel vervaardigde raketten die bestemd waren voor een tentoonstelling in Australië. Volgens de marechaussee vallen ook goed gelijkende nepwapens onder de Wapenwet. El Al reageerde vorige week verontwaardigd op de inbeslagname. De luchtvaartmaatschappij noemde de controle belachelijk en dreigde haar activiteiten op Schiphol te beëindigen als de controles aanhielden. Het hoofd van de Israelische burgerluchtvaart, Avner Yarkoni, die vandaag voor de parlementaire enquête- commissie verschijnt, praat dezer dagen ook met de Nederlandse douane over het raketincident.