Roccade wordt PinkRoccade

Automatiseerder Roccade zal vanaf 1 april verdergaan als PinkRoccade. De aanstaande beursgang en de stukgelopen overname door Getronics, die gepaard ging met heel wat negatieve publiciteit, zijn de redenen voor deze naamsverandering.

De tien werkmaatschappijen van het voormalige Rijkscomputercentrum zullen onder hun eigen naam blijven opereren. Pink

Roccade zal als ,,lichte holding'' een sturende rol krijgen. De naam PinkRoccade is een samentrekking van de werkmaatschappijen Roccade en Pink Elephant. Roccade is nu nog eigendom van de Nederlandse staat. Het bedrijf zal deze zomer, als alles volgens plan verloopt, een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs krijgen. De automatiseerder uit Voorburg zal met een omzet van bijna 1 miljard gulden en 4000 werknemers een van de grootste IT-fondsen op het Damrak zijn.

De overname door Getronics ging vorig jaar op het laatste moment niet door. Volgens Getronics omdat Roccade het millennium-probleem niet onder controle zou hebben.