P.W.H. Houx; D.J. van Ommeren; L.A.P. Mulder

G. van der Stelt is per 1 maart benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de internationale kredietverzekeraar NCM. Hij volgt M. Hulshoff op die voorzitter van Rabobank International wordt.

Bij Detron Group (telecom services bedrijf) zijn de volgende personen benoemd tot lid van de raad van commissarissen: W.M. Maris (voorzitter van de raad van bestuur van ASM Lithography), P.J. Groenenboom (voorzitter van de raad van bestuur van Internatio Müller), A. Voûte (werkzaam als partner bij advocatenkantoor Loeff Claeys Verbeke) en K. Wagenaar (financieel directeur bij Baan Company.

F. Eijken is per 1 mei benoemd tot statutair directeur van Arcade Media Groep (dochteronderneming van Wegener Arcade) Eijken (directeur van IP) startte in 1989 met IP Nederland (verkooporganisatie voor televisie- en radioreclame).

M. Rudolf, managing director van Nedlloyd distribution services en verantwoordelijk voor de regio Oostenrijk, Zwitserland en Oost Europa alsmede voor de douaneactiviteiten is onlangs benoemd tot lid van het executive commitee (Excom) voor Nedlloyd's Europese logistieke activiteiten. Dit Excom staat onder voorzitterschap van het lid van de raad van bestuur van Koninklijke Nedlloyd V.L. Bijvoets.

P. Verveen, algemeen directeur van Halfords, treedt in dienst bij Bever Zwerfsport.

Verveen zal worden opgevolgd door P. Burger, momenteel directeur Halfords Nederland. (Halfords maakt deel uit van het detailhandelsconcern Macintosh.

J. van Dijke is benoemd tot commissaris bij Welling Groep B.V. te Didam. Van Dijke was tot medio 1995 lid van de directieraad van de Koninklijke Bam Groep n.v.

Hij volgt G.J. Maas op, die om statutaire reden is teruggetreden. Wellington Groep is een landelijk opererende groep van bouwbedrijven.

P.W.H. Houx zal per 1 juli terugtreden als voorzitter van de directie van Oranje Nassau Groep te Amsterdam in verband met pensionering en zal per diezelfde datum worden benoemd tot commissaris.

Hij wordt opgevolgd door D.J. van Ommeren, thans lid van de directie. L.A.P. Mulder, hoofd van de energie divisie, zal per 1 maart toetreden tot de directie van de Groep.

M. Veen is per 1 maart benoemd tot managing director van Esprit Telecom Benelux. Hij volgt J. Blom op die om privé redenen naar Australië vertrekt.