Ontvoering beëindigd

De ontvoering van een Britse medewerker van oliemaatschappij Shell in Nigeria is voorbij. Hij is vanochtend ongedeerd vrijgelaten, zo maakte het bedrijf bekend. Martin Westbury en zijn tweejarige zoontje Benjamin werden vanochtend door `lokale krijgsheren' afgeleverd bij het kantoor van Shell International. ,,Ze zijn vermoeid, maar ongedeerd'', zei een woordvoerder van Shell, die zei dat het duo buitengewoon opgelucht was..

Westbury is het hoofd van de Shell-school in Warri. Drie gewapende jongeren hadden vader en zoon zaterdagmiddag gekidnapt in de zuidelijke stad Warri en waren er van door gegaan in een speedboot. De ontvoering was de tweede in de afgelopen week. Op dinsdag is de Brit Jim Simpson ontvoerd, tegelijkertijd met een Italiaan die weer is vrijgelaten. Simpson wordt nog steeds vastgehouden.

Medewerkers van oliemaatschappijen zijn de afgelopen jaren regelmatig doelwit geweest van radicale actievoerders die strijden voor een betere inkomstenverdeling in Nigeria. (AP)