Ongelukken door mist

Dichte mist heeft gisteren geleid tot een reeks verkeersongevallen. Vanaf elf uur 's ochtends deden zich op verschillende plaatsen kop-staartbotsingen voor, waarbij enkele tientallen mensen gewond raakten. De aanrijdingen zorgden overal voor lange files. Tegen half drie 's middags had de situatie zich weer genormaliseerd. Op de westelijke rijbaan van de A2 tussen Geldermalsen en Culemborg, ter hoogte van Beesd, botsten in dichte mist ten minste vijftig auto's op elkaar. De politie omschreef de reeks kettingbotsingen als ,,een gekkenhuis''. Elf mensen raakten lichtgewond. Even na elf uur reden op de A1 en op de A6 ter hoogte van Almere en Muiderberg twintig personenauto's op elkaar, waarbij vier inzittenden lichtgewond raakten. Op de A15 bij het knooppunt Ridderkerk deden zich over een afstand van anderhalve kilometer vijf botsingen voor, waarbij dertien auto's betrokken waren. Vier personen liepen botbreuken op. Ook op de provinciale weg zorgde de dichte mistbanken voor ongelukken. Op de N214 bij Bleskensgraaf (foto) reedt een personenwagen op een vrachtwagen in, waarna nog twee kettingbotsingen volgden. Dertien inzittenden, waaronder elf kinderen raakten gewond. In Achtkarspelen miste een automobilist zondagochtend in dichte mist een bocht en ramde een winkelpui. Hij was op slag dood. Op andere plaatsen kwamen bij ongelukken vier automobilisten en een motorrijder om het leven. Vanmorgen kwam een 22-jarige man bij Nederweert Eind om het leven toen hij tegen een boom reed.

(Foto WFA)