Nominaties Gouden Uilen

De jury van de Gouden Uilen voor Nederlandstalige boeken heeft vanmorgen de genomineerde titels bekendgemaakt. Genomineerd werden in de categorie fictie: de romans Onvoltooid verleden van Hugo Claus en Tussen mes en keel van Geerten Meijsing, en de dichtbundel Hier is de tijd van Esther Jansma. In de categorie non-fictie: de André Baillon-biografie De gigolo van Irma Ideaal van Frans Denissen (eerder genomineerd voor de Generale Bankprijs 1998), de poëzie-essays In Liefde Bloeyende van Gerrit Komrij, en Familiearchief (`notities over voorouders, tijdgenoten en mijzelf') van E.H. Kossmann. Als beste kinderboek van 1998 werden voorgedragen: Vos en Haas van Sylvia Vanden Heede en tekenaar Thé Tjong-Khing, Bezoekjaren van Joke van Leeuwen (die eerder een Gouden Uil won voor Iep) en Jubeltenen van Rita Verschuur. Aan de drie Gouden Uilen, die worden uitgereikt op 27 maart, is een geldbedrag van 40.000 gulden (18.600 euro) verbonden.