Selectie: Radio

Tema. Aandacht voor sportieve ouderen en het blijven werken na de 65-jarige leeftijd. Gesprekken met de 74-jarige bodybuilder Gerard Dreese die nog in wedstrijden doet en met werkende gepensioneerden. Radio 5, 14.02-15.00u.

NPS-thema: Goethe. Zijn carrière begon Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) als minister in dienst van de Hertog van Weimar, het hof dat door zijn toedoen het culturele centrum van de 18de eeuw zou worden. Zijn meeste roem zou hij vergaren als dichter en natuurwetenschapper. Met muzikale visies op Wandrers Nachtlied door componisten als Schubert, Schumann, Liszt, Ives, Diepenbrock en Voormolen. Radio 4, 15.55-16.30u.

Spektakel. Aandacht voor het vrouwelijk cabaretduo De Bloeiende Maagden die men kan zien als de tegenhangsters van Hans Teeuwen en Theo Maassen. En het verschijnsel mobiele telefonie waardoor er een groeiende behoefte bestaat anderen te mee te delen waar men is. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optredens van de groep Mazzeltov, de zangeres Margriet Eshuys, Vera Coomans en cabaretier Jeroen van Merwijk. Radio 2, 22.02-24.00u.

4 FM. Onder meer een optreden van John Scofield & Larry Grenadier tijdens de Jazz Marathon `98 in Groningen. Radio 4, 23.00-24.00u.

Easy listening. O.a. zingt My Fair Lady tekstschrijver Alan Jay Lerner onbekend werk dat hij schreef met Kurt Weill. En My Funny Valentine vertolkingen van Frank Sinatra, Rita Reys, Miles Davis, Toots Thielemans en Katja Ebstein. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.