Selectie: Radio

De andere wereld van zondagmorgen. Onder meer een reportage over de financiële problemen van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Verder de commotie over de komende biografie van Piet Schrijvers over David Cohen, een van de voorzitters van de Joodsche Raad. De wijze waarop Schrijvers te werk gaat is Cohens zoon Herman in het verkeerde keelgat geschoten. Een confrontatie tussen Cohen en Schrijvers. Radio 1, 7.07-8.00u.

OVT. Na de terugblik van oud-minister-president Willem Drees op de eerste helft van deze eeuw een gesprek over de geschiedenis van het roddelen met wetenschappelijk docent W. Evers n.a.v. het 25-jarige bestaan van het blad Story. Verder een debat over de vraag waaraan wij onze Gouden Eeuw te danken hebben en een radiodocumentaire over de Internationale Antimilitaristische Vereniging die in 1904 werd opgericht. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-journaal. Rechtstreeks debat tussen de senatoren Gerrit Braks (CDA), Leendert Ginjaar (VVD), Eddy Schuyer (D66) en Elske ter Veld (PvdA) over de komende Statenverkiezingen en de politieke betekenis van de Eerste Kamer. Ook komt de effectiviteit van de parlementaire enquête aan de orde. Radio 1, 13.02-14.00u.

Weekendcafé. Jazztalenten vertellen over het overleven als jazzmuzikant in Nederland. Met o.a. de zangeressen Ilse Huizinga en Carmen Gomez en platendirecteur Ben Gieskens. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Gesprek met de Vlaamse cabaretier Els de Schepper naar aanleiding van haar nieuwe theaterprogramma De witte negerin. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Ophef & vertier. Gesprek met fotograaf Paul Huf die in het Groninger Museum een expositie heeft van door hem gefotografeerde platenhoezen. Ook te gast: cabaretière Els de Schepper, choreograaf Toer van Schayk, acteur Hans Kesting en dichter René Huigen. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.