Oost-Europa zucht onder sneeuw

In Midden- en Oost-Europa zijn honderden dorpen van de buitenwereld afgesneden door extreme sneeuwval. Alleen al in Hongarije zijn tweehonderd dorpen geïsoleerd. Het leger is ingeschakeld om de dorpen van voedsel te voorzien. De afgelopen 72 uur zijn acht mensen omgekomen.

In het westen en midden van Bulgarije zitten 166 dorpen zonder stroom na een sneeuwstorm. De haven van Boergas moest tijdelijk worden gesloten en in Sofia kwam het openbaar vervoer tot stilstand. In Servië ondervond het verkeer veel overlast. In Slowakije is de noodtoestand afgekondigd in 's lands tweede stad, Košice, waar sneeuwploegen zijn ingeschakeld om voedsel rond te brengen en vuilnis op te halen. In de Oekraïne is het leger ingeschakeld om honderden automobilisten te bevrijden die in de Karpaten vastzitten. In Slovenië werd de zwaarste sneeuwval in een halve eeuw geregistreerd. (Reuters)