Kritiek op coach Van der Geest

Judotrainer Cor van der Geest moet binnenkort voor de tuchtcommissie van de Nederlandse judobond (JBN) verschijnen. Dit voor een incident tijdens de nationale kampioenschappen voor vrouwenteams. De Haarlemmer was het niet eens met een arbitrale beslissing, waarna hij de coachstoel omver schopte.

Zowel de arbiters als de organisatie meldden dit voorval aan de JBN, die de zaak doorverwees naar de tuchtcommissie. Voorzitter Koos Letterie noemde Van der Geest ,,een ongeleid projectiel, dat moeilijk in de hand te houden is. Ik heb begrepen dat hij zich bij wedstrijden in Japan ook niet correct gedragen heeft. Ik heb hem daar nu drie keer op aangesproken, de tuchtcommissie moet zich er nu maar over buigen.''

Volgens Letterie loopt Van der Geest het risico dat zijn licentie tijdelijk wordt ontnomen, maar het kan ook uitlopen op een berisping. Van der Geest zelf vond de hele zaak onbegrijpelijk. (ANP)