Biljartbond boos op ministerie

De Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) voelt zich in het hemd gezet door het ministerie van VWS. Het departement schreef onlangs een brief naar de biljartbond, waarin die werd gemaand een adequaat dopingbeleid op te stellen. De bond zegt echter door overmacht het dopingreglement nog niet gereed te hebben.

De biljartbond liet weten het Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken (NeCeDo) gevraagd te hebben het reglement samen te stellen. ,,Door werkachterstand bij het NeCeDo, dus buiten de schuld van de KNBB, heeft dit tot op heden niet plaats kunnen vinden'', zo meldt een persbericht van de biljartbond. ,,Het bestuur van de bond voelt zich in haar goede naam aangetast, aangezien de KNBB aan alle door VWS opgelegde plichten heeft voldaan.''

De biljartbond behoort tot de zestien sportbonden die zijn aangeschreven door VWS. Indien de bonden geen goed dopingbeleid opstellen/inleveren, worden ze gekort op de subsidies. De bonden hebben tot 1 juli de tijd te voldoen aan de eisen. (ANP)