`Sybine niet weggelopen'

Sybine Jansons is niet weggelopen, niet ontvoerd en naar alle waarschijnlijkheid het slachtoffer van een misdrijf. De politie is pessimistisch over haar lot, maar verwacht nog wel dat de zaak uiteindelijk wordt opgelost. Dit zegt commissaris A. Sanders van het politiedistrict Heuvelrug in een vraaggesprek met het ANP. Hij leidt het onderzoek naar het verdwenen dertienjarige meisje uit Maarn. Sybine Jansons raakte op 19 januari zoek toen ze op weg was van school naar huis. Bij een grote zoekactie werden alleen haar fiets en rugzak teruggevonden.

,,Als ze was weggelopen dan hadden we daar tijdens het onderzoek wel iets van vernomen'', aldus Sanders. Ook ontvoering lijkt hem niet waarschijnlijk. ,,Niemand heeft geld geëist en ook de financiële positie van haar familie geeft geen aanleiding om in die richting te denken.''

De politie voerde gesprekken met vijfduizend passanten, er kwamen na herhaalde oproepen via de media 1.170 tips binnen, er zijn tientallen mogelijke verdachten gehoord en in het onderzoek werden ook paranormaal begaafden geraadpleegd. Vooralsnog allemaal zonder resultaat.