Shell investeert in Nigeria

Oliemaatschappij Shell onderhandelt met de Nigeriaanse regering over ,,een dozijn'' investeringscontracten in de olie-industrie ter waarde van 8,5 miljard dollar (16,1 miljard gulden). Ook het Franse Elf en het Italiaanse Agip, partners van Shell in een aantal consortia in Nigeria, zijn bij de onderhandelingen betrokken. Dat heeft bestuursvoorzitter M. Moody-Stuart gisteren in Londen bekend gemaakt. Deze strategie wordt niet gewijzigd, ondanks de verscherping van de problemen tussen lokale stammen, waardoor de productie met 57.000 vaten per dag is gedaald. Over heel 1998 daalde de productie met 38.000 vaten per dag ten opzichte van 1997.

In Nigeria maakte dochterbedrijf Shell Petroleum Development Company gisteren bekend dat hij 700 arbeidsplaatsen zal moeten schrappen om het hoofd te kunnen bieden aan de crisis in de olie-sector. (AFP)