Nuts Ohra mogelijk weer voor rechter

De Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Arnhemse verzekeraar Nuts Ohra overweegt de directie onder leiding van D. Huesmann een tweede keer voor de Amsterdamse Ondernemingskamer te slepen. Huesmann heeft de Haagse dochter Nuts onder curatele gesteld zonder adviesaanvraag bij de COR.

De twee partijen kwamen elkaar gisteren voor de eerste keer tegen bij de Ondernemingskamer. De COR wil de aankoop van verzekeringsmakelaar Noorderkroon blokkeren, omdat Nuts Ohra eerst orde op zaken zou moeten stellen in eigen huis. COR-voorzitter R. de Groot meent dat het geld – 135 miljoen gulden – beter gebruikt kunnen worden voor Nuts Ohra. De directie presenteerde in 1997 een winst van 62 miljoen gulden, maar die cijfers werden later neerwaarts aangepast. Volgens COR-advocaat mr. J. van Mierlo kwam Nuts Ohra in 1997 eigenlijk uit op een verlies van 60 miljoen. Gisteren was de derde achtereenvolgende dag dat Nuts Ohra voor de rechter stond. Woensdag wilden de twee ontslagen Nuts-directeuren A. Boekestein en H. Buitenhuis hun ontslag ongedaan maken. Een dag eerder was directeur P. Poen van dochter General Accident aanwezig op het Amsterdamse kantongerecht met een eigen ontslagverzoek. (ANP)