Lijken `Estonia' niet geborgen

De stoffelijke overschotten van slachtoffers van de ramp met de veerboot Estonia, in september 1994, waarbij 852 mensen omkwamen, zullen niet worden geborgen. Dat heeft de Zweedse regering gisteren besloten. Volgens de regering is er veel verzet tegen de berging van de 757 lichamen die zich nog in de boot zouden moeten bevinden uit Finland en Estland. Een Zweedse commissie had in november vorig jaar op berging aangedrongen, omdat het goed zou zijn voor de verwerking van het leed van de nabestaanden, die veel kritiek hebben op de manier waarop de regering na de ramp heeft gehandeld. Volgens de regering zouden berging en identificatie van de lichamen uiterst moeilijk zijn en veel tijd kosten, wat het verdriet alleen maar zou vergroten. De nabestaanden zijn verdeeld over het besluit. (Reuters, AP)