WORLDSERVICE

De uit 1938 stammende Duitse dienst van de BBC Worldservice zal worden opgeheven. Dat kondigde de Britse omroep gisteren aan als een onderdeel van een uitgebreide herstructurering. De Worldservice zal meer gaan werken met het Internet (www.bbc.co.uk/worldservice). Vanaf 2002 zullen twaalf programma's in verschillende talen op Internet te lezen en te beluisteren zijn. Het is de bedoeling rond 2005 alle programma's in RealAudio via Internet beschikbaar te maken. Ook zullen in de toekomst veel FM-frequenties uitzendingen via de kortegolf vervangen. En de BBC heeft plannen voor investering in satellietradio. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft toegezegd de jaarlijkse subsidie van 161 miljoen pond (ca. 500 miljoen gulden) in drie jaar te verhogen tot bijna 178 miljoen pond.