Verhaaldozen

Beesten spelen de hoofdrol in de story-boxes (verhaaldozen) van de Engelse kunstenaar Len Shelley. Deze zijn nu te zien in het Rotterdamse Natuurmuseum. Ze zijn gemaakt van krabbenschilden, droge vissenkoppen of vogelschedels met lijfjes van takken of andere natuurlijke materialen. Elke box verteld zonder woorden eigenlijk een verhaal. Op 17, 18 en 19 febr van 13u30-16u30 kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar zelf verhaaldozen maken. Onder leiding van Maartje van Hengel worden eerst de dozen bekeken. Daarna spelen de kinderen toneel om vervolgens met steen, hout, klei, stro, mos, schelpen, botjes en andere materialen een verhaaldoos te maken. Na afloop worden de nieuwe verhaaldozen bij die van Len Shelley tentoongesteld. De titel van de doos en de naam van de maker komen dan op een bordje. Het museum zorgt voor basismateriaal, maar om een aparte verhaaldoos te maken is het misschien leuk om iets bijzonders mee te nemen. Bijvoorbeeld stukjes speelgoed, poppetjes, plaatjes of blikjes. Dus zoek goed in de kast, kelder of gewoon op straat en maak je eigen echte storybox.

*Verhaaldozen maken op 17, 18 en 19 febr van 13u30-16u30 voor kinderen van 8 t/m 12 jaar in het Natuurmuseum, Westzeedijk 345 (in het Museumpark), Rotterdam. Kosten: alleen een toegangskaartje tot het museum (ƒ3). Inl 010-4364222.