`Teletubbie is homoseksueel'

De Amerikaanse religieuze leider Jerry Falwell heeft de aanval geopend op de Teletubbies, een Britse tv-serie voor kinderen. In zijn blad National Liberty Journal schrijft Falwell dat hij ontdekt heeft dat Tinky Winky, een baby-achtig beestje, homoseksueel is. ,,Het karakter, met de stem van een jongen, wordt in veel afleveringen met een rood tasje aangetroffen'', noteert de invloedrijke conservatieve leider bezorgd. Tinky Winky is roze - een homokleur - en heeft op zijn hoofd een driehoekige antenne - een homosymbool. Bedenk bovendien dat de serie uit Engeland komt, en de conclusie is duidelijk. ,,Deze subtiele beelden zijn zonder twijfel opzettelijk, en ouders dienen alert te zijn ...'' Over de geaardheid van zijn mede-tubbies Dipsy, Lala en Po is minder bekend. (Reuters)