Opstaan

Olle, het olifantenvriendje van Tip wil maar niet wakker worden. Wat Tip ook doet - trommelen, toeteren, op zijn buik springen, een groot kanon afschieten – Olle blijft lekker slapen. Maar wanneer Tip gaat huilen wordt Olle wel wakker en spelen ze tot diep in de nacht. De olifant Olle op de tekeningen van Jan Jutte's boek Opstaan is zo lief dat je er zo een boven je bed zou hangen. Wel honderd dierfiguren van Jan Jutte hangen op kinderhoogte in het Stedelijk Museum in Zutphen op de expositie Kleng, pats, boem, taratata. In het museum zijn kaartspelletjes en een elektrospel met beeld en (dier)geluiden. Voor de kleinere kinderen zijn er puzzelblokken en (gratis) kleurplaten. En natuurlijk liggen Jan Jutte's boeken er ook.

*Kleng, pats, boem, taratata, kinderboekillustraties van Jan Jutte t/m 25 april in het Stedelijk Museum Zutphen, Rozengracht 3. Open di t/m vr 11-17u, za en zo 13u30-17u. Toegang t/m 12 jaar gratis, daarboven ƒ5.