MUZIEK

Cheryl Studer

De Amerikaanse sopraan Cheryl Studer, eind vorig jaar tijdens repetities weggestuurd bij de Münchense Opera wegens ontoereikende prestaties als Agathe in Webers Der Freischütz, zingt 14 febr 15u in het Utrechtse Muziekcentrum Vredenburg bij het Radio Symfonie orkest olv Eri Klas opera-aria's van Wagner, Strauss, Gounod en Puccini.

Labeque

De zusjes Katia en Marielle Labèque spelen 14 febr 20u15 in de Grote Zaal van de Rotterdamse Doelen muziek van Brahms, Schubert, Debussy en Tsjaikovski.

Ivo Janssen

De pianist Ivo Janssen speelt toccata's van Bach, afgewisseld met een keuze uit nieuwe toccata's van Louis Andriessen, Michiel Borstlap, Michiel Braam, Thijs Dercksen, Gijs van Dijk, Ig Henneman, Vanessa Lann, Alain Lairillard, Christina Viola Oorebeek en Leo Samama. 14 febr 15u30 St. Annaschouwburg Venray; 19 febr 20u15 Concertgebouw Amsterdam; 20 febr 20u15 Lokhorstkerk Leiden.

Micheal Chance

De countertenor Michael Chance geeft, begeleid door Fred Jacobs op luit en theorbe, op 13 febr 20u15 een Valentijnsconcert met toepasselijke liefdesmuziek van Purcell, Dowland en Monteverdi.

Anne Azéma

De Franse sopraan Anne Azéma zingt, met begeleiding van vedels, harpen en fluiten, middeleeuwse Franse muziek onder de titel Le Jeu d'Amour. 14 febr 20u15 Waalse Kerk Amsterdam; 16 febr 20u St, Nicolaaskerk Vreeland; 17 febr 10u15 De Doelen Rotterdam; 18 febr 20u15 Zuidervermaning Westzaan.

Rabin Abou-Khalil

Hij maakte prachtige crossover-cd's voor het label ENJA en treedt maar zelden in Nederland op; de in Libanon geboren bespeler van de oud-Arabische luit Rabih Abou-Khalil. 11 febr Grote Zaal Tropeninstituut Amsterdam.

Brave Old World

Een Duits/Amerikaans klezmerkwartet dat veel verder gaat dan het oppoetsen van versleten deunen. 12 febr Kleine Zaal Concertgebouw Amsterdam.

Broad Minded

Kookkunst en muziek gaan samen bij de ouverture van het Broad Minded-festival in het Haagse Korzotheater, tijdens een diner door de Belgische kok/muzikante Stéphane Brys `waarbij eetgeluiden versterkt en gemanipuleerd worden'. Daarna gaat het onder begeleiding van een bewegende geluidssculptuur van kunstenaar Marcel Kaars naar popzaal 't Paard, waar de Duitse experimenteel-elektronische groepen Sun Electric, Thomas Fehlman (ex-Palais Schaumburg) en Pole een concert geven. Als dat maar geen piepende en knorrende maag gaat opleveren. 13 febr Korzo/'t Paard, Den Haag.