Indianen

,,Is de lucht geen vader en de aarde geen moeder en zijn alle levende wezen met voeten, vleugels of wortels niet hun kinderen?'' Dat zei Zwarte Eland, een Sioux-indiaan, zo'n honderd jaar geleden. De expositie Indianenverhalen in het Rijksmuseum voor Volkenkunde te Leiden laat zien hoe indianen uit Noord-Amerika vroeger en nu leven. En daarom staat het voorjaarsvakantieprogramma van het Rijksmuseum ook in het teken van de indianen. Van ma 15 t/m vr 19 febr zijn er workshops, waarbij kinderen vanaf 7 jaar de handen uit de mouwen kunnen steken. Na een kijkje op de tentoonstelling om inspiratie op te doen, kan er gewerkt worden aan een kano van leer, een dierenrammelaar, een tipi (tent) van karton of een indiaans gezichtsmasker in de vorm van een bosgeest. De workshops beginnen om 12u, 13u30 en 15u en duren een uur. Van te voren inschrijven is niet nodig, maar op tijd aanwezig zijn garandeert wel een plaatsje. Kosten: de toegang tot het museum plus ƒ2,50.

*Indianenworkshops om 12u, 13u30 en 15u van 15 t/m 19 febr in het Rijksmuseum voor Volkenkunde, Steenstraat 1, Leiden voor kinderen vanaf 7 jaar. Kosten museumentree plus ƒ2,50. Toegang tot het museum ƒ7,50 voor kinderen en ƒ10 volwassenen. Open di t/m vr en 10-17u, za 12-17u; in de voorjaarsvakantie is het museum ook op maandag open van 10-17u. Inl 071-5168800