Eerste zege ooit voor Frankrijk op Wembley

Wereldkampioen Frankrijk heeft in een vriendschappelijke interland in Londen met 2-0 van Engeland gewonnen. Nicolas Anelka, een van de zes spelers van Arsenal op het veld, zorgde in de tweede helft voor beide doelpunten. Die maakte de 19-jarige aanvaller in een tijdbestek van acht minuten.

Frankrijk, dat al zeventien wedstrijden ongeslagen is, had nog niet eerder op Wembley gewonnen. In de vijf voorgaande bezoeken aan Wembley was er zelfs niet gescoord, maar gisteren toonde de wereldkampioen zich voor 74.000 toeschouwers sterker dan de thuisploeg. De Franse middenvelder Didier Deschamps speelde zijn 82ste interland en evenaarde het record van Manuel Amoros.

De Engelse ploeg werd gecoacht door Howard Wilkinson, die de ontslagen Glenn Hoddle tijdelijk vervangt. Verwacht wordt dat de nieuwe bondscoach uiterlijk komend weekeinde zal worden bekendgemaakt. Hij zal zijn debuut maken bij het belangrijke kwalificatieduel tegen Polen op 27 maart.

Cyprus won gisteravond in de EK-kwalificatie met 4-0 van San Marino. Het was de grootste overwinning van het land ooit. Uitblinker Constantinou maakte in Limassol twee doelpunten. Cyprus versloeg eerder ook al Spanje en staat nu zelfs bovenaan in groep 6. Joegoslavië won in groep 8 zijn tweede duel. In La Valetta werd Malta met 3-0 verslagen. Op 27 maart spelen de Joegoslaven de beladen wedstrijd tegen Kroatië. De nummer drie van het WK verloor gisteren in eigen land een oefenduel tegen Denemarken. Ebbe Sand maakte het enige doelpunt (1-0).