Diskwalificatie Andre Agassi wegens vloeken

Tennisser Andre Agassi is uit het toernooi van San Jose gezet wegens herhaald vloeken. De titelhouder wond zich in zijn partij tegen zijn onbekende landgenoot Cecil Mamiit op over zijn eigen fouten. Een van de lijnrechters meldde de scheldpartij bij scheidsrechter Ulrich, die Agassi een waarschuwing gaf. Daarop schold de tennisser weer op de lijnrechter en bleef hij ook na het toegekende strafpunt doorgaan. Volgens de reglementen volgt na de derde overtreding diskwalificatie.

Agassi was onthutst over de beslissing. ,,Ik was gefrustreerd maar ik hield met opzet mijn hand voor mijn mond.'' Hij ontkende dat hij de lijnrechter had uitgescholden. Agassi gaf wel toe dat hij kwaad was omdat hij de controle over de partij aan het verliezen was. Hij won de eerste set tegen Mamiit makkelijk met 6-0, maar de tweede set dreigde in de tiebreak verloren te gaan. De uitsluiting van Agassi is een strop voor de organisatie, omdat hij 200.000 dollar aan startgeld had gekregen. (Reuters)