Britse inflatieverwachting onveranderd

De Britse centrale bank verwacht dat de Britse inflatie de komende twee jaar rond de 2,5 procent blijft schommelen. Dit komt overeen met haar eerdere doelstelling. Wel constateert de bank dat er in Groot-Brittannië wat onzekerheden zijn, zoals een mogelijk grote stijging van de loonkosten, die de verwachting kunnen beïnvloeden.

Dit meldt het zogenoemde inflatierapport dat de Britse centrale bank woensdag heeft uitgegeven.

Beleggers op de Londense effecten- en valutamarkt hadden naar de voorspellingen van de Bank of England uitgekeken. Zij reageerden licht teleurgesteld, omdat was gehoopt dat het rapport een komende Britse renteverlaging zou inleiden. Nu de inflatieverwachting overeenkomt met de doelstelling is het niet waarschijnlijk dat de Bank of England dat gaat doen. De bank schroefde vorige week nog de rente omlaag met een half procentpunt tot 5,5 procent. Dat was al de vijde renteverlaging in vijf maanden. In oktober stond het tarief nog op 7,5 procent. (KRF,ANP)