BEURSGANGERS

Hans Smit (44) en zijn zoon Laurens (12) willen een nieuwe joystick kopen. ,,Onze oude is kapot gegaan.'' Zowel Hans als Laurens spelen veel computerspelletjes waarbij een joystick onmisbaar is. Hans, monteur en operator bij een fabriek voor hygiënische producten, heeft een voorkeur voor flight simulators, spellen waarbij de speler zich in een echte cockpit waant. Laurens, die in de eerste klas van de middelbare school zit, speelt behalve flight simulators ook graag race enaction games. Het liefst zouden vader en zoon een joystick met force feedback kopen. Zo'n joystick reageert op de actie in het spel en waarschuwt de speler bijvoorbeeld als er gevaar dreigt. Op de Computerbeurs van het Noorden is deze force feedback-joystick in de aanbieding: 299 gulden terwijl hij normaal 316 gulden kost. ,,Maar de kosten zijn nog te hoog.'' Ook een racestuur (ongeveer 500 gulden) kan Smit zich niet veroorloven. Als ze straks een joystick hebben gekocht - ,,het wordt waarschijnlijk een Logitech''- gaan ze naar een sub woofer kijken, een geluidsspreker waardoor de bastonen bij computerspelletjes door de kamer dreunen.