Van Wonderen in basisopstelling tegen Portugal

Kees van Wonderen vervangt vanavond de geblesseerde Michael Reiziger als rechtsback in het Nederlands elftal, dat in Parijs een oefeninterland speelt tegen Portugal. Bondscoach Frank Rijkaard koos verder voor een verdediging die bestaat uit Jaap Stam, Frank de Boer en Phillip Cocu. De laatste heeft Marc van Hintum, die een goede wedstrijd speelde tegen Duitsland, uit het elftal verdrongen.

In de middenlinie ontbreekt opvallend genoeg Clarence Seedorf. De rol die hij tegen Duitsland bekleedde achter de spitsen wordt overgenomen door de toen geblesseerde Ronald de Boer. Seedorf toonde zich niet teleurgesteld over die beslissing en ging er gisteren van uit dat hij mag invallen. Dries Boussatta krijgt bij absentie van Jeffrey Talan net als Van Wonderen voor het eerst een basisplaats als `hangende' rechtsbuiten. Rijkaard verklaarde dat hij de speler van AZ een lange speelperiode aan het werk wilde zien. Tegen de Duitsers viel Boussatta al in.

Naast Ronald de Boer opereert Edgar Davids als verdedigende middenvelder en op de linkerflank vervangt Peter van Vossen de zieke Marc Overmars. De twee spitsposities worden ingenomen door Patrick Kluivert en Dennis Bergkamp. Er worden in het stadion Parc des Princes 300 Nederlandse supporters verwacht en meer dan 10.000 Portugese immigranten.