Van Lottum verslaat Courier

Op de dag van Pete Sampras' succesvolle terugkeer op de tennisvelden overklaste John van Lottum de voormalige grootheid Jim Courier. In de eerste ronde van de Sybase Open in het Californische San Jose won de Eindhovenaar gisteren in twee sets van de Amerikaan: 6-4 en 7-6 (tiebreak 7-4). Sampras versloeg in zijn eerste partij van 1999 de Spanjaard Galo Blanco in tweemaal 6-4. Courier is inmiddels afgezakt naar de 68ste plaats op de wereldranglijst. Van Lottum vond het niettemin een eer te winnen van een tennisser met vier grandslamtoernooien op zijn naam. ,,Courier kan nog steeds een hoop goede spelers verslaan. Maar je kunt niet meer winnen als je alleen maar zo hard je kunt ballen slaat uit het achterveld. Je moet variëren, een beetje serve and volley spelen.'' (Reuters/ANP)